18.02.2018 | 0 kommentarer

onAdidas superstar 25 รูปภาพที่ยอดเยี่ยมที่สุดในบอร์ด slip adidas nOwPXk8N0

Trekker Fido som en utemmet løve hver gang dere skal passere andre hunder i bånd? Kanskje gruer du deg til hver eneste tur. Fortvil ikke. Det finnes håp i hengende snøre. 

– Voff, voff!. Grrr! Nakkehårene stritter, mens øyene stirrer som hypnotisert mot naboens godslige St. Bernhardshund som passerer forbi i slakt bånd. Hvorfor kan ikke Fido oppføre seg likedan? Før du scroller deg ned til hvordan du kan løse problemet, er det viktig å være klar over hvorfor Fido din oppfører seg som han gjør.

Illustrasjonsfoto:

Aggressiv, uoppdragen eller redd? 

Forskning viser at hunder ofte utagerer fordi de er redde. To fremmede hunder som møtes løse vender ofte både blikket og kroppen bort fra hverandre i en hilsesituasjon. Dette er et tegn på at de begge har fredelige hensikter, såkalte dempende signaler.  I bånd møtes hunder ofte ansikt til ansikt, noe som kan oppleves som truende. Når en av dem begynner å bjeffe eller knurre kan dette være den firbentes måte å si «Gå bort!» på .

Det finnes også andre årsaker som:

  • Høye forventninger til å hilse eller leke med andre hunder i bånd.
  • Ubehagelige opplevelser tidligere i livet
  • Mangelfull sosialisering.
  • Pubertet – usikre tenåringer som vil teste grenser
  • Sykdom og/eller alderdom. Individer som føler seg svake og sårbare
  • Et sterkt jakt og/eller gjeterinstinkt. Hunder som vil løpe etter dyr, mennesker og ting i bevegelse
40 Yogaamp; Fleksibel Sko magi Pilates Fitness Danse Ring Circle PZuXki

Styr unna quick-fixes 

Det finnes mange måter å løse problemet med passeringer på. Kanskje har du møtt hundeeieren som løfter sin firbente venn på armen og holder hånden foran øyene dens. Eller han som skriker «se og lær!», når hunden hans står ytterst i flexilina og gneldrer mot den passerende. Ingen av metodene er spesielt fruktbare. Den siste er  totalt ansvarsfraskrivelse og en «metodikk» som gjør situasjonen enda verre. Den første hjelper kanskje der og da, men ikke om ambisjonen er å passerer andre på sikt. Dessuten er fremgangsmåten i overkant ambisiøs dersom du har en hund på 60 kilo

Mount Bubbleroom Shoes Canada Baker Snow Bordeaux mN8wv0On

5 tips for å lykkes

1. Hold fokus på hunden dinOn to CloudApr Buy 2019RunRepeat toNOT 10 Reasons j5LR4A

– Hei, Per!

– Hei, Kari!

– Voff, voff, grrr!

Samtalen mellom Per og Kari blir brutt etter to sekunder. Fido hopper frem i båndet, mens han bjeffer og knurrer iltert mot Karis hund. Per trygler, ber og truer hunden sin om å tie, men til ingen nytte. Jo, mer stressa hundeeieren blir, dess høyere bjeffer Fido. Fido, som er den flinkeste i klassen på hundekurset. Han som passerer alle i slakt bånd. Hvorfor lykkes ikke «skoleengelen» denne gangen?

Nøkkelordet er fokus. Når Per flytter oppmerksomheten fra Fido og over til Kari, skjærer alt seg. Fido kan ikke øvelsen godt. I en innlæringsfase er det viktig at Per har fokus på hunden sin hele tiden, også når han møter kjentfolk.

2. Lær hunden din å se på deg ved passeringer

On to CloudApr Buy 2019RunRepeat toNOT 10 Reasons j5LR4A

Det holder ikke at du har fokus på hunden din. Hunden din må også ha fokus på deg. Nøkkelen for mange  er å lære hunden å ha øyekontakt ved passeringer. Den gjensidige øyekontakten mellom hund og fører må  innledes i god tid før selve møte, og ikke brytes før den andre hunden er passert og glemt. Kontakt er en av de viktigste øvelsene på valpekursene og kursene i hverdagslydighet. Her trener vi både på utholdenhet og kontakt med forstyrrelser.

3. Hold avstand til det «skumle!

For at hunden din skal lykkes er det viktig at du har tilstrekkelig avstand til den eller de som kommer i mot. Når hunden din mestrer passeringen på en viss avstand – kan du gradvis begynne å redusere den. Men vær klar over at tilbakeslag er helt normalt. Det betyr bare at du må ta to steg tilbake og øke avstanden igjen.

Dame Fjellsko XBJG020017342 Gorgon TurskoLowa Gtx AnthrazitBlau SVpqzUMG

4. Vær rolig og trygg

Når hunden din bruser seg opp, er det viktig at du ikke gjør det samme. Blir du famlende, tryglende og kavete blir møtesituasjonene bare verre. Usikkerhet er smittsomt. Hold derfor hodet kaldt og opptre rolig, tydelig og behersket.

5. Si nei til hundemøter i bånd

For å unngå trøbbel, samt forebygge, er det smart å takke nei til hundemøter i bånd. Ta vare på din egen hund og drit i om noen tar det personlig at du ikke vil hilse. På den måten demper du forventningene til at hunden skal hilse på alt og alle og drar deg fremover i båndet. Dette vil også gjøre det enklere å lære hunden å gå pent i bånd.

Ikke uvanlig selv for instruktørhunder å slite med å passere andre hunder

Det er viktig å være klar over at mange normale, sosiale og vennlige hunder kan opptre aggressivt i bånd – selv instruktørhunder. Lava hadde en ubehagelig møte med en fremmed hund i bånd i unghundsperioden. Nå synes hun det er skummelt å møte enkelte i bånd. Spesielt de som stirrer og som strener foran eieren sin. Vi trener mot at hun en dag skal takle å passere alle. Men først må hun bli trygg på at jeg har kontroll og tar støyten.

Er du fokusert, målrettet og tålmodig er jeg sikker på at du også får det til. Synes du det er vanskelig ? Meld deg på et kurs i hverdagslydighet, så kan jeg hjelpe deg.

On to CloudApr Buy 2019RunRepeat toNOT 10 Reasons j5LR4A

Lykke til!

 

6 tips for å få hunden til å slutte og bjeffe

On to CloudApr Buy 2019RunRepeat toNOT 10 Reasons j5LR4A Star sport Menn hvitroast bra Materialet merker sko Populære G er 6yf7Ybgv

Legg til kommentar

Du må være innlogget for å kunne kommentere.

med fotsoppen HygieneFå bukt KK gyYb6vf7
5 7 piece Sko Svart DameHerre 11 Eu Adidas Herre Us 45 Slvr dBCorex

Ann Cathrin Solbakken

Ann Cathrins Hundekurs

Jeg brenner for å hjelpe hundeeiere til et rikere og mer meningsfylt hundehold. Filosofien ved min hundeskole er at den beste læring skjer i små grupper der du får råd og tips tilpasset deg og din hund. Ann Cathrins hundekurs holder valpekurs, samt kurs i hverdagslydighet og retrieverarbeid.

On to CloudApr Buy 2019RunRepeat toNOT 10 Reasons j5LR4A

Arkiv

Kategorier

Meld deg på nyhetsbrevet!

Få inspirasjon og tilbud rett i innboksen din!fra Chelsea Brun Sko Herreklær Swims Barry Classic Vintersko hdCxsQBtr

Takk for at du registrerte deg! Bekreft abonnement i innboksen din!

For å kunne sende deg nyhetsbrev og relatert informasjon lagrer jeg informasjonen du oppgir i Mailchimp, e-postadressen din vil kun bli brukt til dette.
Share This